0745300322office@sticla-vopsita.ro

Trend-uri in design-ul interior contemporan

Home / Articole / Trend-uri in design-ul interior contemporan
Trend-urile de design interior curente parca sunt mai multe decat au fost vreodata, fiecare menit sa serveasca dorintelor oricarei nise a publicului, oricarui proprietar cu o idee nastrusnica, dar totusi au ceva in comun.

Indiferent de stilul pe care il alegi – casual, traditional, contemporan, clasic, etc. – toate trend-urile curente au in comun aspiratia spre sofisticare, dar nu in contextul de a asorta absolut toate componentele, ci mai degraba cauta sa atinga sofisticarea prin combinarea mai multor stiluri si materiale pentru a da nastere unui lucru care este in acelasi timp stratificat dar care iti acapareaza interesul. Exista mai multe tehnici prin care acest lucru este posibil.

Amestecul de stiluri

Aceasta este una dintre cele mai simple tehnici de inteles, se porneste cu un anume stil, iar apoi se adauga elemente dintr-un altul; aceasta idee foarte simpla contribuie foarte mult la decorurile cele mai populare din ziua de azi. Combinand elemente clasice cu unele contemporane poate da nastere unor decoruri foarte interesante, de exemplu mobilierul contemporan ofera un contrast minunat cand este incadrat in arhitectura traditionala, indiferent de scopul camerei. Aceasta tehnica este foarte comuna in lumea design-ului interior de azi.

Sclipire si stralucire

Un alt fenomen la moda este de a introduce o urma de sclipire in decorul dumneavoastra. Un exemplu bun ar fi utilizarea unui mozaic din placi de sticla, montate pe peretele dintre blatul de bucatarie si dulapurile superioare, precum si in baie pe peretii cabinei de dus.

La capitolul stralucire, utilizand corpuri de iluminat sub forma de sfere de sticla, sau cuburi, sau orice alta forma non-traditionala vor conferi camerei respective o atmosfera aparte.

Palete de culori neutre

Pentru ultimii cativa ani, paletele de culori neutre, dar sofisticate, sunt cele mai populare. Nuantele de gri au inceput sa domine aceasta zona, dar peretii de culoarea nisipului si-au mentinut popularitatea. Ambele optiuni vor arata grozav cand se folosesc accentuari de alb.

Combinatia de nisipiu si alb ofera o atmosfera relaxata pentru ochi, dar si un fundal foarte placut pentru a expune arta pe pereti sau alte accente de culoare. Un alt avantaj al acestei nuante este ca nu va deranja pe termen lung.

Design interior

Recommended Posts
Contact

Lasati-ne un mesaj.