0745300322office@sticla-vopsita.ro

Podele din sticla

Home / Articole / Podele din sticla
Sticla poate fi utilizata si in alte scopuri decat pentru geamuri sau decoratiuni sau pereti de sticla, una din aplicatiile mai putin intalnite a sticlei este cand o utilizam in podea, si despre aceasta vom vorbi in acest articol.
Podelele din sticla, fie ca este vorba de sticla clara sau usor matuita, lasa lumina sa treaca de la un etaj la altul, in acelasi timp creand o legatura vizuala intre cele doua spatii. Motivul din spatele alegerii acestui material poate varia, totusi rezultatul nu este niciodata mai putin de dramatic.
Am mentionat mai devreme doua tipuri de sticla, clara si usor matuita, ambele pot fi utilizate dar in timp ce utilizarea sticlei clare poate da nastere unor situatii neplacute – datorita tipului de panorama pe care il ofera – sticla usor matuita este adesea preferata pentru podele. Desi aceasta ultima optiune nu are acelasi indice de refractie cu sticla clara, si ca atare va estompa o anumita cantitate de lumina, poate fi utilizata in conbinatie cu iluminare artificiala pentru a crea un efect chiar mai dramatic decat s-ar crede.

Trebuie mentionat ca desi sticla securizata, poate fi destul de rezistenta pentru a suporta greutatea catorva persoane  pentru o perioada limitata de timp, ‘podelele’ la care ne referim sunt cel mai adesea poduri sau pasarele, ce fac legatura intre etaje, nu sunt menite pentru a suporta constant obiecte grele pe suprafata lor.

Scopul lor este acela de a transporta si difuza lumina mult mai bine intre incaperi, si ca atare sunt utilzate cel mai bine in combinatie cu luminatoare – plasarea zonelor din sticla sub suprafata unui luminator va face ca lumina naturala ce vine prin acesta sa ajunga mult mai departe.

Considerand variatele culori in care sticla poate fi turnata, e usor sa te gandesti la variatele combinatii pe care le poti obtine, sticla usor galbena va conferi luminii o senzatie de caldura, in timp ce sticla verde va da o atmosfera foarte relaxanta.

podea de sticla poate fi privita si ca un tavan de sticla, mai ales daca se gaseste deasupra bibliotecii, unde nimic nu este mai apreciat decat lumina naturala.

Podele din sticla

Recommended Posts
Contact

Lasati-ne un mesaj.