0745300322office@sticla-vopsita.ro

Alternative pentru bufeturile din bucatarie – Partea 2

Home / Articole / Alternative pentru bufeturile din bucatarie – Partea 2
In prima parte (Alternative pentru bufeturile din bucatarie – Partea 1) am discutat despre marmura, steatit, lemn si blaturi de sticla, iar astazi vom continua cautarea noastra de materiale alternative si vom incepe cu compoziti pe baza de cuart.

Compoziti pe baza de cuart

Acest grup te materiale este o categorie mai noua in domeniul bufeturilor de bucatarie, dar este o categorie care incepe sa creasca in popularitate. Compozitii sunt formati din agregate de piatra si diferiti polimeri care apoi sunt amestecate si comprimate la presiuni foarte mari. Materialul ce rezulta in urma acestui proces tehnologic este practic neporos si la fel de rezistent ca o piatra naturala. Din moment ce aceste materiale sunt fabricate, culorile si modelurile acestora sunt uniforme.

Ciment

Trebuie sa mentionam si cimentul, poate nu chiar un material care vine initial in minte cand e vorba de blaturi de bucatarie, dar in mainile unui mester abil, aproape ca nici o forma, culoare sau finisare nu este imposibila. In acelasi timp unui blat din ciment i se pot adauga o serie de alte materiale pentru a-l face unic, o alegere populara fiind un amalgam de sticla zdrobita pentru a crea impreasia unui terrazzo. Adaugarea de pietre sau sticla colorata amestecului poate fi exact ce cautati daca doriti o anumita culoare pentru a se integra in design-ul bucatariei dumneavoastra.

Otel inoxidabil – Inox

Dupa ce a fost inventat pe la inceputul secolului XX, inoxul si-a gasit foarte repede locul in bucatariile comerciale. Apoi n-a fost nevoie decat de un mic pas ca el s ajunga si in bucatariile rezidentiale, si de atunci a ramas o optiune mereu valabila. Otelul ramane o alegere clasica, dar cu un look industrial, avantajele care l-au facut de neinlocuit in circumstante comerciale il fac o alegere grozava si pentru mediul rezidential.

Corian – suprafete solide

Corian este brand-ul, iar ei se ocupa cu suprafete solide, blaturile din aceasta categorie fiind facute dintr-un amestec de pudra minerala cu lianti acrilici si cateodata poliesteri. Inaintea urcarii granitului in topul preferintelor, in urma cu vreo 10-15 ani, Corian era printre cele mai populare materiale pentru bufeturi. In prezent are parte de o revenire cu texturi si culori noi, precum si cu abilitatea sa de a putea fi turnat in orice forma sau model.

Blaturi de bucatarie

Recommended Posts
Contact

Lasati-ne un mesaj.