0745300322office@sticla-vopsita.ro

Alternative pentru bufeturile din bucatarie – Partea 1

Home / Articole / Alternative pentru bufeturile din bucatarie – Partea 1
Suntem toti constienti ca granitul este materialul care a creat un standard foarte ridicat in ceea ce priveste bufeturile de bucatarie, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca granitul nu este nici ieftin si nici nu este foarte ‘verde’, fara sa mai adaugam faptul ca vor exista situatii in care granitul pur si simplu nu isi va gasi locul.
Una dintre caracteristicile granitului care il face atat de cautat este in acelasi timp si unul dintre motivele pentru care s-ar putea sa nu fie ideal in absolut toate situatiile. Granitul nu este subtil, ba dimpotriva, are tendinta de a acapara atentia, finisajul oglinda este practic imposibil sa nu atraga privirile, si desi acest lucru este dorit in majoritatea cazurilor, acesta nu este mereu efectul dorit.
Dar exista multe alte optiuni in ceea ce priveste materialele pentru blaturile de bucatarie care nu sunt granit, si in articolul de azi vom discuta despre cateva dintre ele.

Marmura Carrara

Incepem prin a mentiona faptul ca marmura nu este o alegere foarte populara pentru multa lume deoarece este o roca moale, mult mai moale decat granitul care este printre cele mai dure roci de pe planeta. Acest lucru o face foarte susceptibila la zgaraieturi si pete. Pe de alta parte, aceasta caracteristica o face sa fie placuta de cativa oameni – de cei care doresc ca materialul sa imbatraneasca si sa arata semne de utilizare, ca acesta sa dobandeasca o anume ‘patina’.

Steatit

Steatitul este tot o roca naturala si moale, dar este neporoasa, si in ciuda lipsei sale de duritate este un material destul de rezistent. Steatitul este intotdeauna intunecat si suprafata acestuia trebuie sa fie mereu bine lustruita. Este un izolator foarte bun de temperatura, ceea ce il face ideal pentru cei care gatesc foarte mult.

Lemn

Blaturile de lemn n-au disparut niciodata, ba dimpotriva se pare ca au intrat intr-o perioada de renastere. Nimic nu s-a schimbat in lumea lor, vor necesita uleiere periodica pentru a le preveni uscarea, totusi ele adauga o impresie de caldura cum nici un alt material nu o face.

Sticla

Blaturile din sticla sunt un relativ nou-venit in acest domeniu, desi ele exista de mai multa vreme intr-o forma sau alta. Sticla este un material grozav pentru blaturile de bucatarie, si grosimile straturilor de sticla utilizate ca blaturi le confera acestora o rezistenta care este dificil de egalat de multe alte materiale. Utilizand sticla aproape ca va asigura un raspuns pozitiv de la oricine va viziteaza bucataria.

Blaturi de bucatarie

Recommended Posts
Contact

Lasati-ne un mesaj.